Mokkenieke-2

Onthaalruimte:
Accommodatie & infrastructuur voor 23 kindjes

Speelruimte 1 (baby's en kruipers):


Rustruimtes (2 slaapkamers op de bovenverdieping en 1 slaapkamer beneden):

Elk kind beschikt over een eigen veilig bedje. We gebruiken speciale matrasbeschermers (uw kindje kan vrij ademen, transpireert minder, slaapt hygiënisch en comfortabel)

In het kader van de wiegendoodpreventie, gebruiken we geen dekbedjes en geen hoofdbeschermers. Baby’s jonger dan 6 maanden slapen in de babyruimte onder toezicht van de kinderverzorgsters.

Tuin:

Voor buitenactiviteiten is er een voldoende ruime, veilige en passend ingerichte speelruimte in de open lucht, die door de kinderen op een veilige manier bereikt kan worden. (Onze tuin wordt nog aangelegd met een grasveldje en achteraan zitten er kippen en eendjes.)

Verzorgingsruimte in speelruimte-1:

De nodige infrastructuur is aanwezig, zodat elk kind de vereiste en gepaste verzorging kan krijgen.

(een volledige verzorgingsaccommodatie in de leefruimte, kinderbadje en potjes).

Snoezelruimte/babyhoekje:


In deze ruimte hebben we een kleine snoezelhoek gemaakt met zachte kussens, lichtgevende blokjes, vissenlamp,... Hier kunnen kindjes even tot rust komen.

Ook is er hier ruimte voor onze kleinste baby’s (onder 6maanden) om rustig te slapen, terwijl we ze toch goed in het oog kunnen houden.

Keuken:

De keuken waarin wij de maaltijden van de kinderen bereiden grenst aan de speelruimte van de baby’s en kruipers. Hier zullen de kleintjes ook eten.

De peuters zullen in hun eigen speelruimte eten.

Verzorgingsruimte in speelruimte-2:

Ook hier is de nodige infrastructuur aanwezig, zodat elk kind de vereiste en gepaste verzorging krijgt.

Speelruimte 2 (peuters):

We starten de opvangdag gezamelijk in speelruimte-1, maar tijdens de dag gaan de grootste kindjes in de aparte peuter-speelruimte spelen. Hier worden ze extra uitgedaagd en is er ook een toegankelijkere weg naar de buitenruimte, zodat ze bij mooi weer vrij binnen en buiten kunnen spelen.

Het kinderdagverblijf voldoet om dagopvang te bieden voor 23 kinderen (overeenkomstig de normen van Kind en Gezin).

De lokalen worden voldoende verlucht, verlicht en verwarmd in verhouding tot het aantal opgevangen kinderen.


De infrastructuur en de accommodatie van onze voorziening zijn van zodanige aard dat er een permanent toezicht op de kinderen wordt gegarandeerd, zodat hun veiligheid op geen enkel moment in het gedrang komt.

Medicatie, gevaarlijke producten en gevaarlijke toestellen worden veilig weggeborgen buiten het bereik van de kinderen. Verder werden alle nodige veiligheidsmaatregelen genomen, zoals het beveiligen van de stopcontacten, het afschermen van de kookplaats in de keuken en de bewuste afwezigheid van binnenhuisdieren (onder andere ter voorkoming van allergieën).

Het kinderdagverblijf voldoet aan de normen qua brandveiligheid- en preventie.