Mokkenieke is een zelfstandig kinderdagverblijf. We hebben een vergunning van Kind en Gezin. Dit wil zeggen dat Mokkenieke voldoet aan een aantal voorwaarden inzake kwaliteit en dat we daar ook regelmatig op worden gecontroleerd.

En dat we een fiscaal attest mogen afleveren. (13 euro/dag)


We hebben 2 opvanglocaties:

Mokkenieke
Visie

Mokkenieke wil kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aanbieden, met aandacht voor veiligheid. (CAMERABEWAKING)


Onze visie is dan ook om uw kleine schat op te vangen en te verzorgen in een warme, vrolijke, speelse en huiselijke sfeer. Hierbij staat een persoonlijk en positieve benadering, de bevordering van de zelfstandigheid en oog voor de individuele ontwikkeling van elk kind centraal! We tonen respect voor het unieke en laten het kind zichzelf zijn. In onze leuke speelruimte wordt ieder kind uitgedaagd om te ontdekken, te ervaren, te genieten, te rusten, …kortom ten volle te leven.


We streven naar een goede samenwerking en communicatie met de ouders!


Ouders mogen steeds feedback en tips geven, hier luisteren we naar om Mokkenieke optimaal te laten functioneren.


De kinderen worden bij ons ten volle gestimuleerd in hun ontwikkeling.


We trachten zoveel mogelijk zintuigen te stimuleren. Dit doen we door ervaringsgerichte activiteiten aan te bieden: knutselen, schilderen, tekenen, verhaaltjes vertellen, boekjes kijken, muziek maken, dansen en liedjes zingen, bouwen, puzzelen, spelen in de hoeken, koken,...Bij mooi weer spelen de kindjes in de tuin of maken we wandelingen met de bolderkar. Dit doen we regelmatig omdat we buiten spelen heel belangrijk vinden.


Er zijn ook rust-en ontspanningsmomenten voorzien. Dan bieden we massage, een rustig muziekje of een bedje om te slapen aan.


Alle kinderen zijn uniek en we willen ze ten volle laten zijn wie ze écht zijn. Zo leren ze hoe ze zich op een spontane manier kunnen uitdrukken en leren ze zelfstandigheid opbouwen. Respect hebben voor zichzelf en anderen is hierbij essentieel.


Het belangrijkste is dat we ons volledig op het kind kunnen richten en het ze zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Ons team bestaat uit:


Carolien Boeckx, zij leidt het team. Zij is een gediplomeerde kinderverzorgster en kleuterleidster en mama van 3 kindjes. Zij heeft de dagelijkse leiding en supervisie over de opvang van de kinderen. Ouders kunnen dagelijks bij haar terecht voor vragen i.v.m. opvoeding of verzorging van hun kind.


Verder bestaat het team uit kinderverzorgsters. Je kan meer over hen ontdekken op de volgende pagina’s (locatie: Mokkenieke-1 en locatie Mokkenieke-2).


Ons team wordt ook aangevuld met stagiaires uit de richtingen kinderverzorging of pedagogische opleidingen.


Team